Coneix la tramitació en cas de defunció

Els tràmits legals necessaris quan hi ha una defunció són diversos i complexos, però nosaltres ens ocuparem de tots si ets un mutualista de La Previsió o si, sense ser-ho, optes pels nostres serveis.

  • En el moment de la defunció el més important és que et posis en contacte amb nosaltres trucant al 900 373 952 –telèfon en servei 24h al dia, 7 dies a la setmana-  i t’informarem i assessorament en tot el procés

Certificat de Defunció

El primer pas es que un metge certifiqui la defunció d’una forma oficial. Si el decés es produeix en un hospital o en una residencia els seus equips mèdics emetran de forma directa el certificat de defunció. Si la mort succeeix al domicili, serà necessari que un familiar es desplaci al Centre d’Assistència Primària (CAP) perquè el metge de capçalera signi el document oficial.

Tràmits del procés  d’Inhumació o Incineració

Amb el DNI de la persona difunta, el teu propi DNI, el certificat de defunció i el títol del nínxol familiar, si en teniu, podrem tramitar tots els altres documents i tot el procés fins a la inhumació o la incineració. Amb aquests documents nosaltres ens ocuparem de la inscripció de la defunció en el registre civil i de les autoritzacions pel condicionament sanitari de la persona difunta i del seu trasllat a la sala de vetlla.

Preparació de la cerimònia de Comiat

T’acompanyarem en el procés d’elecció del taüt, de les flors, dels recordatoris i dels textos dels mateixos. Gestionarem el lloc i l’hora de l’enterrament, o incineració, i de la cerimònia de comiat, sigui religiosa o laica, t’assessorarem com organitzar-la i et facilitarem tots els mitjans perquè sigui com tu desitges. Podràs portar-la a terme a les nostres instal·lacions en un ampli i lluminós oratori que posem a la teva disposició.

Trasllat al Cementiri

Traslladarem al difunt al cementiri o crematori escollit i posarem a la teva disposició cotxes d’acompanyament per a tu i els teus familiars.

Tramitació de Pensions i Últimes Voluntats

També ens en cuidarem de demanar el certificat literal de defunció, que necessitaràs posteriorment; el d’últimes voluntats, per si existia, o no, un testament; i, si es el cas, tramitarem la sol·licitud de pensió de viudetat o d’orfandat.

Voluntats anticipades

Decideix lliurement, quan estàs en plenes facultats, com vols que sigui el teu final; quins tractaments mèdics estàs disposat a admetre, quins tractaments paliatius acceptes i quina vols que sigui la persona que decideixi per a tu, si ja no pots fer-ho. El nostre departament jurídic t’assessorarà com redactar el document de voluntats anticipades i com registrar-lo perquè es respecti la teva decissió.

Assessorament testamentari

Dispossem d’un departament jurídic que està al teu servei per assessorar-te en la redacció del teu testament. Deixa de forma clara i legalment registrada la teva voluntat per evitar problemes quan ja no hi siguis. T’ajudem a redactar el seu contingut i t’acompanyem al notari pel seu registre.